Basis principes

 • Menselijke economie – economie in handen van de bevolking

  Economie in drie lagen Bezittingen moeten volgens ons zo verdeeld worden dat iedereen in zijn basisbehoeften kan voorzien door voldoende werkgelegenheid en eerlijke salarissen. Daarnaast moeten degenen die de samenleving iets extra’s bieden, meer kunnen verdienen. Dit zijn mensen die speciale talenten hebben, zoals een bekwame chirurg, een bekwaam leider, …Lees verder »
 • Een aantal van onze uitgangspunten zijn:

  De fysieke voorraden in de wereld zijn beperkt. Als sommige mensen teveel nemen, krijgen anderen te weinig. Ieder land moet daarom een maximum uursalaris en een plafond aan bezit vaststellen.Een goede mogelijkheidis om een verhouding tussen het minimum en maximum uursalaris in te stellen, bijvoorbeeld 1:10. Uiteraard mag werk dat …Lees verder »

Achtergrond

 • Nee tegen TTIP

  Heeft u al gehoord van het ‘geheime’ vrijhandelsverdrag TTIP? Steeds meer mensen komen erachter wat TTIP is en komen er tegen in opstand. Afgelopen oktober demonstreerde er honderdduizenden mensen tegen dit aankomende vrijhandelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten. Het verdrag wordt naar voren geduwd door lobbyisten  die de multinationals vertegenwoordigen …Lees verder »
 • Overvallen door de bank. (NPO 2, 26 december, 2015,21.10 uur.)

  Het theathergezelschap De Verleiders – Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket en George van Houts – brengt op indrukwekkende wijze ten tonele het tragische, maar waargebeurde verhaal van een enthousiaste strandtenthouder, zijn vrouw en zijn seizoens-krediet. De feiten voor dit verhaal worden gehaald uit een dossier uit …Lees verder »

Redactie

 • Terrorisme – oorzaken en oplossingen

  Ongelijkheid in inkomen leidt problemen, en niet alleen tot teveel macht bij de rijken en uitbuiting van de armen. Het leidt ook tot wat nu het meest angstaanjagende probleem is in Europa: terrorisme. Er wordt van alles gedaan om terroristische aanslagen te voorkomen. Verhoogde activiteit van de geheime diensten, extra …Lees verder »